FŐOLDAL | HÍREK, ESEMÉNYEK | RÓLUNK ÍRTÁK | KÖNYVEK | A KIADÓRÓL | SZERZŐINK | KAPCSOLAT
2019. március 24., vasárnap

Hírek, események


2017-06-18

Beszámoló az ünnepi könyvhétről

Albert Enikő: Kettős kötésben

Új könyvünk bemutatója az Ünnepi Könyvhéten

2017. június 9. péntek, 14 óra, Vörösmarty téri színpad

 

Hogy emlékezhet valaki arra, mit ebédelt 1956. október 23-án? Úgy, hogy élete egyik legfontosabb napja volt, és minden pillanatára emlékszik, még a mákos tésztára is.

Hogy lehet, hogy a ma már idős hölgy kedves emlékeket dédelget a háborús időkkel kapcsolatban? Úgy, hogy gyerek volt még akkor, aki nem a veszélyt látta abban, hogy a családjának menekülnie kell. Gyermeki világa csak azt tudta, hogy édesapja végre folyton a családdal van, a nevelőnő helyett apjával töltheti a napjait.

Szívet melengető, mégis tragikus történetek – 15 beszélgetés olyanokkal, akik az ’56-os események miatt menekültek el, és Belgiumban leltek új otthonra.

De lehet igazi otthon az, ahová a hazánkból kényszerből megyünk? Hogyan éreznek ma, évtizedekkel később Magyarország iránt? Járnak-e ide most, hogy már lehet?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ könyvében Albert Enikő, aki háromgyermekes anyaként írta meg ezt a kedves, finom interjúkötetet. S éppen ettől lett ez más, mint azok az 1956-os témájú könyvek, amikkel eddig találkozhattunk a könyvesboltokban. Valódi, emberi történetek a forradalom tükrében.

A múlt héten megjelent kötetről a szerzővel, Albert Enikővel a Látóhatár Kiadó munkatársa, Nagy Zsuzsa Anna beszélgetett az Ünnepi Könyvhét színpadán a Vörösmarty téren.

A beszélgetés után a szerző dedikált a Látóhatár Kiadó standján, a Deák Ferenc utcában, a 133-as számú pavilonnál.