Könyveink

Hogy mondjam el?

KÜLÖNLEGES KIS KÖNYV A SZERELEMRŐL

Szerelem. Féktelen erővel izzó vágy és maradéktalan beteljesülés, ha a másik is szeret. A tökéletes harmónia és a legforróbb szenvedély összhangja és teljessége. Két fél lélek önfeledt egymásra találása és hiánytalan összeilleszkedése. A másikban való gyönyörködés boldogsága és a megérkezés végtelen csodája.        .

A magyar fotó 1840 –1989

A KÖTET 150 ÉV MAGYAR FOTÓSAIT MUTATJA BE.

Vajon hányan tudják, hogy már 1841-ben fotóműterem nyílt Pesten?

Hogy magyar volt a világ egyik első hadifényképésze? 

Hogy már a XIX. században  színes képet készített egy erdélyi magyar fotográfus? 

A 344 oldalas lenyűgözően szép képes album 300 fotót tartalmaz a fényképezés kezdeteitől egészen a rendszerváltásig. 

Kettős kötésben

Emberi történetek olyan ’56-os menekültekről, akik Belgiumban próbálták felépíteni új életüket. Arról is mesélnek, hogy egy idő után elszakadnak-e a régi kötelékek és hogy két fél haza kitesz-e egy egészet.

 

Budapesti fák

Rég várt, nagyszerű könyv született Budapest különleges, idős vagy a kulturális örökség szempontjából érdekes fáiról. S rajtuk keresztül a városról, hisz ezek a fák szemtanúként állnak a fővárosban, akár évszázadok óta.

Lechner összes

LECHNER ÖDÖN AZ EGYIK LEGNAGYOBB MAGYAR ÉPÍTÉSZ

Nélküle nincs magyar építészet, személye, művészete, hatása megkerülhetetlen a századforduló világában, nemzetközi mércével mérve is ragos életműve ma is igazodási pont.

Budavári séták

Ez a könyv mindent elmond, amit a Várnegyed emblematikus épületeiről tudni érdemes. Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit. Ideje hát nekünk is újra felfedeznünk a Várat!

A titokzatos csizmaevő szörny

A titokzatos csizmaevő szörny című mesegyűjteményből kiderül: felülmúlhatatlanul kalandos és lélegzetelállítóan izgalmas a gyermekeink élete, akik időnként a leggondosabb szülői figyelem és törődés mellett is bajba keverednek.

Ybl összes

A LEGNAGYOBB MAGYAR ÉPÍTÉSZ VOLT.

Ybl Miklósról már életében azt mondták kortársai: mind az épületek számát, mind azok művészi megvalósítását tekintve nincs magyar építész, aki képes lenne őt valaha is túlszárnyalni.

A szerzők az összes alkotását felkeresték, a Kárpát-medence 52 településén, határon innen és túl.

Művészek a háborúban 1914–1918

A különleges és hiánypótló kötet az első világháború idején besorozott művészek harctéren készült munkáit mutatja be, köztük olyan alkotásokat, amelyek a rendszerváltás előtt évtizedekig el voltak zárva a nyilvánosság elől.