KÜLÖNLEGES KIS KÖNYV A SZERELEMRŐL

Szerelem. Féktelen erővel izzó vágy és maradéktalan beteljesülés, ha a másik is szeret. A tökéletes harmónia és a legforróbb szenvedély összhangja és teljessége. Két fél lélek önfeledt egymásra találása és hiánytalan összeilleszkedése. A másikban való gyönyörködés boldogsága és a megérkezés végtelen csodája.        .

 

Ki tudná szebben megfogalmazni a szerelem varázslatos érzését és élményét, mint a magyar nyelv kifejezéskincseit legtökéletesebben ismerő nagy költőink? A végtelenül gazdag magyar szerelmi költészetből ez a kis kötet azokat a verseket tartalmazza, amelyekben a költő egyes szám második személyben szólítja meg a kedvesét, megfogalmazva a vonzalom, az érzékiség, a fellángolás, a vágy, a szenvedély, a beteljesülés szinte kimondhatatlan élményét. A kételyek nélküli szerelem jelenik meg ezekben a művekben, a feltétlen odaadás.       

A kötetben szereplő versek tehát szerelmi vallomások, amelyekben neves lírikusaink helyettünk is beszélnek. Éppen ezért nem csak azoknak ajánljuk ezt a különleges válogatást, akik szeretik a gyönyörű verseket, hanem mindenkinek, aki egy doboz bonbon vagy akár egy szívecskés bögre helyett ezzel a szép kis kötettel vallaná meg érzéseit.

1. Minden este, lefekvés vagy megnyugvás után fel kell olvasni belőle egyet a szerelmünknek.
2. Szigorúan sorrendben szabad haladni.
3. Minden vers megszólítja a társunkat: csak egyes szám második személyben írt versek vannak a kötetben.
4. Ezek a versek helyettünk, de a nevünkben mondják el, valójában mit is érzünk.
5. Az első vonzalmaktól a vágyakozáson át a beteljesülésig, a tökéletes harmóniáig tart az utazás e verseken keresztül.
6. Jótékonyan hat a kapcsolatra, házasságban, szerelemben, fiatal és idős korban is, ha elmondjuk a társunknak, mennyire szeretjük. Ebben segít a kötet, amellett, hogy irodalmi élményt nyújt.