Olyan mesekönyvet tart most kezében az olvasó, melynek nemcsak történetei, de hősei is valósak. Julcsi, Marcsi, Bence, Zsófi, Norbi vagy Viola itt él közöttünk, kalandjaikat újságíró és író szüleik jegyezték le, és ültették át a mese világába.


A négy és tizenkét éves korosztálynak készült mesekönyv bemutatja, hogy valójában milyen izgalmasak is gyermekeink mindennapjai, mennyi csoda történik velük a legegyszerűbbnek tűnő élethelyzetekben is. Persze azért, mert a gyermekek szemén keresztül a világ tényleg meseszerű, képzeletükkel a valóságot egészen másként, sokkal szabadabban és kreatívabban dolgozzák fel, mint a felnőttek. Ami a szülőknek már jól ismert és megszokott, az a gyermekeknek sokszínű kalandot kínál, legyen szó egy rózsáról, egy lábbeliről vagy egy pókról, ami bármikor, bárkire rátámadhat. 
 A novellisztikusan megírt történetek egy irányba mutatnak: az egymás iránti szeretet és tisztelet, a törődés és a gondoskodás fontosságáról szólnak, ami a szülő és a gyerek közti kapcsolat alappillére. A szerzők tudják, hogy a gyermek személyiségének fejlődéséhez fontos az olvasott vagy az elmesélt mese, ezért természetesen a tanulságokat sem hagyták ki a mesékből. Sokat tanulhat nak a szülők a gyermekeikről, a gyermekek pedig a szüleikről és egymásról, de a körülöttük lévő világról is. 
A kedves kis meséket Csillag István grafikusművész szép és tartalmas illusztrációi kísérik végig, melyek legalább annyira színesek és szellemesek, mint maguk a mesék.